Ali Babacan, Sınır Ötesinde Askeri Gücün Önemi Üzerine Konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazetecilerle yaptığı basın toplantısında ekonomik durum, terörle mücadele, yerel seçimler ve Türkiye'nin dış politikası üzerine önemli açıklamalar yaptı. Babacan, ekonomideki U dönüşlerini eleştirdi ve yerel seçimlerde kendi adaylarıyla gireceklerini belirtti.

Yayınlanma:
Ali Babacan, Sınır Ötesinde Askeri Gücün Önemi Üzerine Konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da bir grup gazeteciyle gerçekleştirdiği basın buluşmasında, PKK’nin terör saldırılarında şehit düşen askerler için taziyelerini iletti. Babacan, terörle mücadelenin uluslararası boyutunu ve PKK’nin yayıldığı coğrafyaya dikkat çekti. Ayrıca, terör meselesinin kök sebeplerine inilmesi ve terör örgütlerinin yalnızlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Ekonomi ve Dış Politika Üzerine Görüşler

Babacan, ekonomide yaşanan U dönüşlerini eleştirdi ve 6 ay öncesine kadar uygulanan faiz politikasının sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Yeni ekonomi politikasının doğru olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı’nın bu politikayı desteklemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ekonomi yönetiminde şeffaflığın hâlâ sağlanamadığını, TUİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının güvenilir olmadığını ve Merkez Bankası’nın işlemleriyle ilgili şeffaflığın önemli olduğunu vurguladı.

Babacan, dış politikada Türkiye'nin sürekli U dönüşleri yapmasının olumsuz etkilerine dikkat çekti ve dışişleri bakanlığı döneminde Filipinler'deki çatışmalarda arabuluculuk yaptığını anlattı. Babacan, Türkiye'nin dış politikasındaki sürekli değişikliklerin ülkeyi her alanda olumsuz etkilediğini söyledi ve "6 ay öncesine kadar bakanlık bypas ediliyordu, tecrübelerinden faydalanılmıyordu" dedi.

Yerel Seçimler ve İttifak Stratejisi

Yerel seçimlere de değinen Babacan, DEVA Partisi'nin kendi adaylarıyla seçimlere hazırlandığını ve perşembe günü ikinci grup adaylarını açıklayacaklarını ifade etti. Babacan, CHP ile ittifakın artık kolay olmayacağını belirterek, genel merkezler arasında bir işbirliği olmadığını söyledi. Ayrıca, yerel seçimlerde işbirliği yapabilecekleri il ve ilçelerdeki adayları şimdilik açıklamadıklarını, ancak az sayıda il ve ilçede işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Babacan, iktidarla ne yerelde ne genelde bir işbirliği görüşmesi olmadığını ve olmasının da mümkün olmadığını belirtti. Kendi ayrılık gerekçelerinin çok güçlü olduğunu ifade eden Babacan, çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesi çıkarmak istediklerini ve Türkiye'nin her yerinde iddialı bir şekilde ortaya çıktıklarını söyledi. Babacan, yerel seçimlerin merkezi hükümete uyarıda bulunmak için önemli bir fırsat olduğunu ve bu mesajı kampanya boyunca vurgulayacaklarını ekledi.