Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Ne Zaman Ödenecek?

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 bütçe yasası ve 2022 kesin hesap yasasının kabulünün ardından, çalışan emeklilere ve çiftçilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi konusu öne çıktı. Yılın son haftasında mecliste yapılacak olan yasama faaliyetlerinde bu konunun ele alınması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle, bu ödemenin kapsamının genişletilmesi öngörülüyor.

Yayınlanma:
Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Ne Zaman Ödenecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifleri'nin kabul edilmesiyle bütçe maratonu tamamlandı. Bu sürecin ardından, çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemesi gündemin merkezine oturdu. Yılın son haftasında yapılacak olan yasama faaliyetlerinde, bu konunun detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Çalışan Emeklilere İkramiye Ödemesi

TBMM Genel Kurulu'nun bütçe maratonunun bitmesinin ardından, çalışan emeklilere yönelik 5 bin lira ikramiye verilmesi planlanan torba yasa görüşmelerine devam edilecek. Bu teklifin, 27-28 Aralık tarihlerinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşması öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yasa teklifinin kabul edilmesinin ardından, ödemelerin iki gün içinde yapılacağını belirtti. Böylece, çalışan emeklilere bu hafta sona ermeden 5 bin liralık ikramiye ödemesinin yapılması bekleniyor.

tjmji0zlvkyrhatojpcuhg.webp

Çiftçilere de İkramiye Ödenecek

Başlangıçta, 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinden sadece çalışan emekliler yararlanabilecekti. Ancak, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin de bu ödemeden faydalanması kararı alındı. Bu değişiklik, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından yapıldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklilerinin de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacaklarını açıkladı. Böylece, yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklinin bu ikramiyeden faydalanması öngörülüyor. Bu yeni düzenleme, çalışan emeklilerin ve çiftçilerin ekonomik durumlarını desteklemeyi amaçlıyor ve meclisin gündemindeki önemli bir konu haline geliyor.