Ali Babacan: Herkes Yıl Sonunda Yüzde 36 Fakirleşecek!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimler öncesinde yapılan ikinci aday tanıtım toplantısında, ekonomik sorunlar ve asgari ücret zammının yetersizliği konusunda eleştirilerde bulundu. Babacan, partisinin yerel seçimlerdeki "iyi ve temiz yönetim" yaklaşımını ve vatandaşların ihtiyaçlarına odaklanacaklarını vurguladı.

Yayınlanma:
Ali Babacan: Herkes Yıl Sonunda Yüzde 36 Fakirleşecek!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Babacan özellikle yakın zamanda açıklanan yüzde 49'luk asgari ücret artışını eleştirdi ve Türkiye'nin mevcut ekonomik durumunu değerlendirdi.

'Vatandaş Maaşı Almadan Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında Kalacak'

Babacan'ın konuşmasında en çok dikkat çeken noktalardan biri, asgari ücret zammının yetersizliği oldu. Yeni belirlenen asgari ücretin, Ocak ayından itibaren erimeye başlayacağını ve her gün satın alma gücünün düşeceğini vurgulayan Babacan, "Yani, Ocak sonunda asgari ücretlinin eline ilk defa 17 bin TL maaş geçtiğinde, bekar tek bir kişinin aylık ihtiyacı TÜRK-İŞ'in rakamlarına göre 19 bin 000 TL’yi geçecek." diyerek mevcut ekonomik politikaları eleştirdi.

'Asgari Ücretliler Yıl Sonunda Yüzde 36 Fakirleşecek'

Hükümetin yıl ortasında ikinci zam olmayacağını açıklamasını da eleştiren Babacan, "Aynı hükümet yıl sonunda 'enflasyon yüzde 36 olacak' diyor. TÜİK'in makyajlanmış rakamına göre yapılan bu hesaba göre, asgari ücretli herkesin 2024 yıl sonunda yüzde 36 fakirleşeceğinin ilanı" diyerek tepki gösterdi.

DEVA Partisi lideri, ayrıca OECD’nin araştırma sonuçlarına atıfta bulunarak, Türkiye'de her 100 öğrenciden yaklaşık 20’sinin, haftada en az 1 gün, parası olmadığı için yemek yiyemediğini belirtti. Bu durumun ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Toplantıda, DEVA Partisi'nin yerel seçimlerdeki adaylarına da değinen Babacan, partisinin "iyi ve temiz yönetim" iddiasıyla seçimlere girdiğini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, DEVA Partisi olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalışacaklarını ve vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt vereceklerini ifade etti.